Változások, Javítások

Gépház

2012 februárjának végén indult a BME és talán az ország első egyetemi témájú szórakoztató portálja, a BMEme. Az oldal népszerűsége minden várakozásunkat felülmúlta, így nagy dobással készültünk az évfordulóra: hirdetési akcióval, egy teljesen új felülettel és egy rakás új funkcióval ünnepelünk. Lássuk a teljes listát:

Új dizájn és motor - Újragondoltuk a BMEme vizuális megjelenését, és egy letisztultabb, modernebb külsőt építettünk az alapoktól újraírt motorra.

HiDPI támogatás - Retina kijelzős iPad, MacBook Pro, Nexus 10 és Chromebook Pixel tulajdonosok is teljes felbontásban élvezhetik az új oldalt: az BMEme Kettő támogatja a Retina felbontást, minden grafikai elemet elkészítettünk magas képpontsűrűségű kijelzőkhöz is.

Reszponzív felület - A BMEme Kettő alkalmazkodik a böngésződ méretéhez, hogy számítógépen, tableten és mobilon is kényelmes, átlátható módon lásd az oldalt. Próbáld az asztali böngésződet összehúzni: a BMEme dinamikusan igazodik az ablakhoz, nem kell többé horizontálisan görgetni.

Mobilra optimalizált - A reszponzív felületnek köszönhetően okostelefonokról is tökéletes az olvasási élmény, ráadásul iOS eszközökön elérhető a webapp funkció is: rögzítsd a főképernyőre a BMEme-t és használd úgy, mint egy natív appot.

Kényelmesebb betöltés - Az oldalanként lépkedést a végtelen görgetés váltja fel: a Facebookon megszokott módon, lapozás nélkül tölthetsz be régebbi postokat - akár 500-at is egy oldalra. A postok között a J és K betűkkel is tudsz léptetni mostantól, az L betű pedig több postot tölt be.

Dupla fejléc - Megkönnyítettük a navigációt anélkül, hogy túl sok helyett foglalnánk a tartalom elől. Kétféle fejlécet használunk: az oldal tetején lévőben megtalálható minden menüpont és címke, a görgetéskor felbukkanó slim verzióban pedig a főbb menüpontok közt navigálhatsz, vagy a logóra kattintva az oldal tetejére görgethetsz.

Süllyesztő - A feltöltött postok komoly hányada éri el az alsó ponthatárt, és törlődik még a főoldalra kerülés előtt. Ezeket mostantól nem töröljük véglegesen, hanem a süllyesztőbe dobjuk, ahol a vállalkozó szelleműek akármeddig csámcsogathnak rajtuk.

A hét képe - Mostantól bárkinek járhat egy hét hírnév: az előző hét feltöltései közül a legtöbb pontot kapott képet egy hétre kiemeljük az oldalsávba. A "hét képe" címkét visszamenőleg is kiosztjuk, a díjazott képek külön oldalon böngészhetők.

Új ponthatárok - A főoldalra kerülés küszöbe 30 pont lett, ennek negatívját elérő postok pedig a süllyesztőbe kerülnek. 150 felett jár a toplistás hely, az adott hét legjobb postja pedig ponthatártól függetlenül kapja a "hét képe" címet.

Új jelölésrendszer - A már megszokott "toplista" címke mellett további négy jelölést vezetünk be a postok jobb felső sarkában: mostantól ikont kapnak a várólista és a két új kategória - "hét képe" és "süllyesztő" - postjai is. A könnyebb eligazodást az oldalsávban lévő jelmagyarázat hivatott segíteni.

Vízjel - Ha már a képeinket viszik, vigyék a hírünket is: minden feltöltött kép alján megtalálható mostantól a BMEme logó, és a védjeggyé vált BME K épület sziluettje.

…és egy easter egg - de ezt már nem áruljuk el, találjátok meg Ti!

Jó keresgélést és szórakozást kívánunk a BMEme Kettőhöz!

2013. február 24.
2.0

Hamarosan élesedik a BMEme vadonatúj felülete Hi-DPI (retina) felbontásban, valamint külön felületet készítünk a mobil látogatóinknak is.

2013. február 4.
1.9

Szigorítottunk a TOP címke küszöbén: mostantól a 100 pont feletti értéket elérő postok kerülnek a legjobbak közé.

2012. október 29.
1.5.7

A feltöltött postok mostantól előzetes moderáció után jelennek meg a várólistán. Az elbírálás során kizárólag a szabályok betartását vizsgáljuk, a Felhasználási Feltételekben jelzett szempontok alapján.

A feltöltés átfutási ideje mostantól 1-6 óra között várható, megértéseteket köszönjük!

2012. május 24.
1.5

Az elmúlt hetekben eldurvult postok és kommentek hatására szigorítottunk kicsit a szabályokon annak érdekében, hogy visszafogjuk a személyeskedést és szitkozódást.

Az új Felhasználási Feltételekben szigorúbban járunk el a hamis regisztrációkkal és megpróbáljuk visszafogni a karok közötti, egyre durvább sértegetéseket.

2012. május 19.
1.3

Mivel már egyre többen látogatjátok az oldalunkat, ezért egy-két dolgot meg kellett változtatnunk.

Mostantól a várólistáról csak azok a postok kerülnek ki, amelyeknél a belső pontozás elérte a +20-at, azok a postok pedig törlődnek a várólistáról, amelyek -20-nál járnak, vagy éppen már több, mint 1 hete ott vannak. Ezek a módosítások a régebbi tartalmakra nem érvényesek.

Ezen kívül a top postok esetében is történt változás: csak azok a képek "válnak a legjobbakká", amelyek 50 feletti pontszámmal rendelkeznek. Ezt a beállítást a régebbi képekre is alkalmaztuk.

Újdonság még, hogy mostantól egy oldalon 10 helyett 20 kép jelenik meg, így kényelmesebben lehet böngészni a humoros postok között.

2012. március 28.
1.3

Megérkezett az RSS, külön feed a főoldalhoz és a várólistához, linkek a jobb oldali "Hírcsatornák" boxban.

2012. március 12.
1.2

A várólistás postok mostantól -10 szavazat elérése, vagy egy hét letelte után (amelyik előbb következik be) automatikusan törlődnek az oldalról.

2012. február 28.
1.1.4

Az oldal motorjának részleges megváltoztatása miatt sajnálatos módon az eddigi kommentek és a facebook like-ok hamarosan el fognak veszni. A kellemetlenségek miatt megértéseteket kérjük és köszönjük!

2012. február 23.
1.1

Hogy megelőzzünk mindenféle lopási gyanúsítgatást, arra kérünk mindenkit, hogy 9gag-ről, és a hasonló oldalakról NE töltsön fel képet. Amennyiben az ilyen oldalak logóját tartalmazó kép kerül fel, azt azonnal töröljük. Természetesen az általatok készített képekre saját logóitokat/neveteket nyugodtan rátehetitek. A régebbi posztoknál ezt már nem vesszük figyelembe, így kérjük ezeket már ne jelezzétek felénk. Köszönjük.

2012. február 23.
1.0.3

Rögtön megtörtént az első változtatás a visszajelzéseitek alapján: mostantól a feltöltött képek mellett a nicknév NEM linkeli a facebook-profilt.

2012. február 20.
1.0.3

Sokan kérdeztétek, itt válaszolunk: IGEN, csak facebook alapú regisztráció van, és ezen nem is fogunk változtatni. Ezzel együtt regisztráljatok nyugodtan, adataitok a legnagyobb biztonságban vannak nálunk. Bővebb info az Adatvédelmi nyilatkozatunkban.

2012. február 19.
1.0

Ééééééééééés... ELINDULTUNK!
Jó szórakozást!

2012. február 19.
1.0

Mechatronika 3. félév

0

C-gazmus

0

meanwhile in VPK

1

A hét képe

2021. november 1. - november 7.

Tutorial minden ott élőknek.

0
További postok